Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

«Πριν λίγες μέρες, κατά την τετραήμερη παραμονή μου στη Λήμνο και στην συνέντευξη Τύπου που έδωσα στις 26 Μαΐου,  κατήγγειλα την πρωτοφανή  για τα χρονικά - της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας - κατάσταση απομόνωσης που επέβαλε η ανικανότητα της Νέας Δημοκρατίας στο νησί της Λήμνου.
Είχα την πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Αιγαίου τη τετραετία 2000-2004 και ο Λημνιακός Λαός ενθυμείται την τουλάχιστον 4 φορές σύνδεση της Λήμνου με το Λεκανοπέδιο της Αττικής συν την υπόλοιπη Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Πληροφορήθηκα την σύσκεψη που με πρωτοβουλία του Επάρχου γίνεται σήμερα. Αν και απρόσκλητος θα παρευρισκόμουν, όμως οι υποχρεώσεις μου στις Βρυξέλλες δεν μου το επιτρέπουν.
Θετική η πρωτοβουλία του κ.  Επάρχου  όμως όταν αυτή η κατάσταση υπάρχει εδώ και 3 ½ χρόνια διερωτώμαι γιατί ενόψει προεκλογικής  περιόδου - την ύστατη στιγμή δηλαδή - λαμβάνεται τέτοια πρωτοβουλία.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ποια συμφέροντα  που εξυπηρετούν την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Αιγαίου και Εμπορικής Ναυτιλίας, εμποδίζουν τουλάχιστον να ισχύσουν για την Λήμνο ότι ίσχυε μέχρι τον Μάρτιο του 2004.
Αυτό το έχουν αντιληφθεί και οι Λημνιοί και μάλιστα αυτοί που το 2004 πίστεψαν τις φρούδες υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Τώρα έχουν να συγκρίνουν τι πράξαμε εμείς και τι πράττει η Νέα Δημοκρατία στο μείζον αναπτυξιακό θέμα που είναι η ακτοπλοΐα».